Vi er grossist, leverandør og produsent av lutefisk, tørrfisk, saltfisk og ferskfisk. Samt tilhørende produkter slik som rogn og lever. Tørrfisk og lutefisk er våre hovedprodukter.
Lutefisk fra Værøy
– Kjent for god kvalitet
Lutefisk lages enten fra tørrfisk eller klippfisk. Den blir behandlet med lut i en prosess der fisken først blir lagt i bløt i kaldt vann i fem–seks dager, der vannet skiftes daglig. Når fisken er mettet med vann blir den lagt i bløt i kaldt vann med lut i to dager.
Hva skjer med fisken i prosessen?
I denne behandlingsprosessen sveller fisken mer tilbake til sin opprinnelige størrelse, samtidig som proteininnholdet reduseres med rundt 50 % – noe som gir fisken dens karakteristiske geleaktige konsistens. Når denne behandlingsprosessen er ferdig er fisken full av lut og har derfor en høy pH-verdi på 11–12 og er giftig. For at lutefisken skal bli spiselig, må den igjen legges i bløt i kaldt vann i 10 dager.
Vi leverer til hele Norge, og hovedsakelig på østlandsområdet. De viktigste kundene våre er hotell og restauranter.
Send forespørsel på lutefisk til restaurant, hotell, storhusholdning
Bilder fra lutefisk-produksjonen
